logo gramma

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Άτακτη οπισθοχώρηση Βερναρδάκη στη Βουλή - Κεντρική Εικόνα
Σε άτακτη οπισθοχώρηση ανάγκασε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χρ.Βερναρδάκη η Νέα Δημοκρατία καθώς η σφοδρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ανάδειξη ρουσφετολογικών διατάξεων ανάγκασε τον Υπουργό, με το "καλημέρα" της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση  να αποσύρει δύο από τα άρθρα του. Συγκεκριμένα ο Υπουργός απέσυρε το άρθρο 32 το οποίο προέβλεπε τη δυνατότητα αποσπάσεων, διαθέσεων ή τοποθετήσεων υπαλλήλων από Υπουργεία προς εποπτευόμενους φορείς τους και θυγατρικές αυτών  και αντίστροφα, με μια απλή απόφαση υπουργού κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.
Μαζί με αυτό αποσύρθηκε από τον κ. Βερναρδάκη και το άρθρο 48 το οποίο είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς επέτρεπε την κατ’ εξαίρεση παραίτηση των ΟΤΑ από την άσκηση ένδικων μέσων για μισθολογικές απαιτήσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων που διατάσουν την παραμονή ή επάνοδο εργαζομένων στην υπηρεσία τους. Η συγκεκριμένη μάλιστα διάταξη είχε χαρακτηρισθεί από την αντιπολίτευση και ύποπτη υπέρ δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ήρε το αξιόποινο των πράξεων που έγιναν πριν την δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου
και έπαυε οριστικά τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά Δημάρχων, Περιφερειαρχών κ υπαλλήλων ΟΤΑ, που δεν προσέφυγαν δικαστικά για υποθέσεις εργατικών διαφορών του προσωπικού και παρέτειναν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ έργου αυτού του προσωπικού.
Σχολιάζοντας την απόσυρση των διατάξεων ο Μάκης Βορίδης της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να μιλήσει με ποδοσφαιρικούς όρους.  "Νέα Δημοκρατία -ΣΥΡΙΖΑ 2-0. Για το καλό της χώρας" είπε ο κ. Βορίδης ενώ η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε προκλητικό και σκανδαλώδες το αποσυρθέν πλέον άρθρο 48.
Την ίδια ώρα, σε ένα ακόμα νομοσχέδιο καταγράφεται καταιγισμός υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών. Ήδη, έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες, ενώ το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε βουλευτική τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Φάμελλος,  Παπαηλιού, Θ.Παπαδόπουλος, Σαντορινιός, Σταματάκη) η οποία επιφέρει αλλαγή στον τρόπο επιλογής μελών για τις ανεξάρτητες αρχές.
Κι ενώ με τον νόμο 4055/2012 η θητεία των μελών ορίστηκε ως εξαετής χωρίς δικαίωμα ανανέωσης, η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  προτείνει επί της ουσίας εξαίρεση για όσους είχαν επιλεγεί ως μέλη Ανεξαρτήτων Αρχών για μία θητεία πριν από την έναρξη εφαρμογής του 4055. Συγκεκριμένα η τροπολογία προτείνει πως: "Μέλη προβλεπομένων από το Σύνταγμα Ανεξαρτήτων Αρχών , που έχουν επιλεγεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για μία θητεία έως την έναρξη ισχύος του άρθρου 61 του Ν. 4055/2012 δύνανται να επιλεγούν εκ νέου σύμφωνα με τον Ν.3051/2002 όπως ισχύει".

Αναζήτηση στο ιστολογίο

Find us on Social Media

facebooklinkedintwitterrss feedemail

Επισκεψιμότητα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ζώδια

www.diorismos.gr

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Pablo Nerouda

"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις
την Άνοιξη να 'ρθει"


Ηλιαχτίδα

Ηλιαχτίδα
Σας καλωσορίζω στον μαγικό μου κόσμο και ελπίζω τουλάχιστον να ονειρευτείτε.

Diavolis Blog

Diavolis Blog
Μια συλλογή από πολλά και διάφορα που δεν μου είναι αδιάφορα...

Α.Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ

Μυθική Πελοπόννησος

Μυθική Πελοπόννησος
Peloponnese : Land of Legends

Aκολουθήστε μας στο Facebook

Αναγνώστες

We are anonymous

We are anonymous
We are Legion. Expect us.
Copyright © KIVERION NEWSPRESS | Powered by NewsPress
Design by L. St. Morfonios | Theme by Kiverion NewsPress - L. St. Morfonios | Kiverion NewsPress